Følg vår nye lærling på Rogaland Kranskole

Kran- og løftefaget i stadig utvikling!

I en bransje som er i stadig utvikling, er det viktig med dyktige og kvalifiserte fagfolk. Det er et stort og nødvendig fag som krever både engasjement og gode holdninger rundt sikkerhet. Vi har fått en ny lærling med på laget, Stian, som denne høsten har startet på Rogaland Kranskole. Dette er en sertifisert skole for utdanning av personell innen kran- og løfteutstyr. Vi har tatt en prat med Stian og hans opplevelser rundt lærlingtiden hans.

Lærlingen vår Stian

«Ett stort og variert fag»

Stian kan fortelle oss at grunnen til at han ønsket fagbrev innen kran- og løftefaget var helt klar. Han hadde blitt tipset om at dette var et stort, variert og spennende fag med veldig gode jobbmuligheter for fremtiden. 

Etterhvert som jeg fikk undersøkt mer om faget selv, fant jeg fort ut at dette virket mer og mer interessant for meg

Som lærling i denne bransjen har man mye og lære, og det er et vidt spekter man må gjennom for å kunne klare fagprøven etter to år. Det er en læretid fylt med spenning, utfordringer og mange erfaringer. Stian forklarer at det han ser mest frem til ved denne læretiden må være det å lære faget mer i dybden og mer om hva det faktisk går ut på. Han har så langt lært at det er viktig med en grunnleggende forståelse for fysikkens lover, og hvordan de spiller inn i de forskjellige variablene og situasjonene en løfteoperasjon kan ha.

Trygge rammer

Til slutt vil Stian påstå at det beste med å være lærling må være de trygge rammene man har rundt seg, slik at man får muligheten til å lære faget på best mulig måte. Som lærling har du alltid noen å spørre dersom man lurer på noe, og det er heller ingen som forventer an man skal gjøre alt perfekt første gang man prøver noe. Det er givende at alt kommer på plass etterhvert som han lærer mer. Vi ser frem til å følge Stian i hans læreperiode!

Nå har Stian snart fullført sitt første semester på kranskolen, og han har allerede fått ulike sertifikater og beviser i boks. Blant disse finner vi stroppebeivs, G1 mobilkranfører, G2 tårnkranfører (landklassen), G8 lastebilkranfører, G20 fører fastmontert hydraulisk kran, G4 traverskranfører, truckfører klasse T1, T2 og T4, VHF begrenset radiotelefoni, pakking, sikring av last i containere og tilslutt rigger. Vi ser frem til å følge Stian og hans utvikling i læreperioden!