Grønne prosjekt: HYWIND TAMPEN

HYwind tampen

GRØNNE PROSJEKT: Verdens største flytende havvindpark tar form vest for Bergen, med mål om å redusere norske CO2-utslipp med mer enn 200 000 tonn per år, noe som tilsvarer utslippene fra 100 000 biler.

Lokalproduserte betongskrog

Kranproffen tar nå del i et av de største prosjektene innen grønn energi, Equinor bygger en flytende havvindpark mellom oljefeltene Snorre og Gullfaks. Vår oppdragsgiver, Kværner, har fått oppdraget i å produsere 11 flytende betongskrog til turbinene for Hywind Tampen prosjektet. Disse produseres lokalt på Stord, hvor vi i Kranproffen bistår med dyktig mannskap til alle løfteoperasjoner. Alle kranene på prosjekter er av merket Liebherr, og levert av våre samarbeidspartner UCO kran.

Bildet er hentet fra www.equinor.com

Havvindteknologi i stadig utvikling

Hywind Tampen er verdens første fornybare kraftkilde for olje- og gassvirksomhet til havs, og vil levere elektrisk kraft til olje-og gassplattformene Gullfaks A, B, C og Snorre A og B. I dag kommer energien som kreves for å drive disse plattformene fra gassturbiner, mens den samlede effekten fra de 11 turbinene blir 88 megawatt og vil erstatte omtrent 35 prosent av de fem plattformenes energibehov. Dette reduserer norske CO2-utslipp med mer enn 200 000 tonn per år, gjøre oljevirksomheten grønnere og ikke minst bane vei for bærekraftig energiproduksjon over hele verden.

Det er ikke bare selve produksjonen som vil ha en positiv effekt på miljøet, men betongskrogene som produseres av Kværner har et gunstig CO2-fotavtrykk sammenlignet med flere andre alternativer. Kværner er ledende på løsninger og gjennomføring av avanserte betongkonstruksjoner for marine prosjekter. Og i forbindelse med Hywind Tampen vil Kværners oppdrag omfatte prosjektering, anskaffelse og konstruksjon av flytende betongskrog, samt. marine operasjoner.

Full sirkel for Kranproffen

Kranproffen har de siste årene fått muligheten til å jobbe med vindkraft og grønn energi.  Vi har tidligere bemannet vindkraftprosjekter og har også levert mannskap til Havyard i byggingen av servicebåter som i fremtiden vil være svært viktig for selve driften av havvindmøller i Norge. For oss oppleves dette som full sirkel, når vi får muligheten til å bistå i flere ledd av utviklingen på et slikt spennende, og ikke minst viktig prosjekt for energinasjonen Norge.

All informasjon til nettsaken er hentet fra fra intervju og følgende nettsteder:
https://www.equinor.com/no/what-we-do/hywind-tampen.html

Sjekk ut våre referanser på grønne prosjekt!