Grønne prosjekt: EPLESTIEN

EPLESTIEN

GRØNNE PROSJEKT: Et nytt og spennende prosjekt tar form i åssiden like ved Tasta Senter, nær Stavanger. Eplestien er et nytt boligprosjekt som fokuserer på fellesskap, grønne uteområder og grønne løsninger.

Positivt ute- og inneklima

Det bygges tre nye boligtrinn med 110 leiligheter på prosjektet Eplestien utenfor Stavanger. Boligprosjektet tilbyr ulike typer leiligheter og er designet for å appellere til ulike aldersspenn og livssituasjoner. Dette skal bidra til et rikt og mangfoldig bomiljø. I planene for å skape et grønt og bærekraftig boliganlegg ligger også drivhus og elsykkel-pool.

Leilighetene oppføres i massivtre elementer (KL-tre), levert av Splitkon og montert av Kranproffens dyktige montører. Prosjektet er for Kranproffen et fastprisprosjekt og vi er glad for å få samarbeide med Splitkon nok en gang.  Tidligere har vi skrevet om alle fordelene ved å bruke KL-tre fra Splitkon, dette gir et sunt inneklima på grunn av treets gode fukttransporterende, temperaturregulerende og lyddempende egenskaper. Det er også et svært gunstig materialet, med tanke på miljøet vårt. I tillegg til å være et bærekraftig materiale, så binder også treverk CO2. Treverket og råmaterialene som brukes til å produsere Splitkon´s massivtreelementer, hentes for det meste fra lokale trelastprodusenter i Norge. 

Du kan lese mer om Splitkon og deres produksjon av KL-tre i saken om Bamble Ungdomsskole, HER.

 

Et levende fellesskap

Et av grunnprinsippene til Eplestien er å tilby et boligmiljø som er variert og mangfoldig. Eplestien skal være for alle aldersgrupper og livssituasjoner. Boligene som bygges leveres innenfor fire kategorier; Start, Allsidig, Byhus og Topp. “Start” for førstegangskjøperne, “Allsidig” med gode planløsninger og muligheter, “Byhus” for familier med leiligheter over to plan og  “Topp” for de som ønsker, nettopp topp kvalitet og gode utsiktsforhold.

Uteområdene til Eplestien vil bestå av grønne uteområder og flere hundre epletrær, derav navnet; Eplestien. Med et området på ca. 21 mål, er det bare 12 som går med til å bygge de tre byggetrinnene. Med skjult garasjeanlegget lagt under bakken er det lite som forstyrrer de flotte uteområdene.

Blant alle epletrærne finner man også gode initiativ for fellesskapet. Blant annet bokonseptet “Heime”, utviklet av Ineo Eiendom og inneholder blant annet moderne fellesarealer, tilgang på fellesutstyr og verktøy, drivhus og treningsfasiliteter, alt for å bidra til et rikt bomiljø.

 

All informasjon til nettsaken er hentet fra fra intervju og følgende nettsteder:
https://eple-stien.no
https://www.tastavis.no/her-kommer-bydelens-storste-eplehage/26669

Bildene er levert av våre montører på prosjektet.

Sjekk ut våre referanser på grønne prosjekt!